• CALDERES D'OLI TERMIC



    Utilitzades a zones on el subministre de gas natural, gasoil o fuel-oil és fàcil.



    Realitzen un calentament d'oli tèrmico en circuit tancat.



    Proporcionen calor per convecció a màquines consumidores dins d'un procés productiu.
  • CALDERES ELECTRIQUES



    Aporten calor mitjançant resistències elèctriques de molt baixa densitat.



    Rendiment del 100% de l'energia consumida.
  • CALDERES DE RECUPERACIO



    Utilitzades a instal·lacions de cogeneració.



    Aprofiten la calor latent en els gasos de combustió de motors, turbines, incineradores, oxidadors térmics,...
  • BESCANVIADORS



    - Vaporitzador: utilizat per petits consums de vapor a instal·lacions d'oli tèrmic.



    - Interacumulador aigua calenta: diposit d'aigua calenta sanitària a instal·lacions de fluid tèrmic.



    - Bescanviador oli-oli: calentament d'olis vegetals amb oli tèrmic.

Estudi sobre el nostre blog

Ens omple d’orgull poder-los fer partíceps de l’estudi sobre les noves eines de comunicació de les empreses, realitzat per personal de l’Universitat del País Vasc i titolat “El Blog como herramienta de comunicación y marketing”, en el qual s’ha procedit a analitzar 50 blogs d’empreses de sectors econòmics diversos, entre els quals es troba el nostre.

Esperem que els sigui útil també a vostès, com a eina de consulta i com a vehicle per a extreure les seves pròpies conclusions.

Com ja deiem fa uns mesos, la publicació de les nostres idees i tecnologia en un blog ens va semblar des del començament un bon mètode per il.lustrar a propis i aliens sobre un sector i producte que a vegades poden semblar llunyans, però no ho són tant.


Recordin: La tècnica mou el món, encara que sempre gràcies a uns quans entusiastes seus. Llegir més!

Fluids transmissors de calor (2)

FUMS o GASOS. Generalment s’usa aquesta font de calor quan existeix un excedent d’energia en forma de fums o gasos calents.

En aquests casos, és rendible invertir en un recuperador o economitzador que ajudi a reutilitzar el calor que porten els fums. El seu disseny s’ajustarà a l’aplicació final a la que es destini el calor residual aprofitat, incorporant en l’economitzador, serpentins, cambres, etc. pels quals l’usuari faci passar aigua, aire o qualsevol altre fluid que l’interessi escalfar i que li sigui útil a la planta.

Aplicacions: Escalfament d’aire, per exemple, per escalfar l’aire que usa un cremador industrial i que es tradueix en un estalvi de combustible; com a calefacció o climatització, etc.

Escalfament d’aigua, producció de vapor, etc.

Els sistemes de recuperació solen dotar-se d’un by-pass o diverter, per a interrompre o desviar el fluxe de fums, del seu pas per l’economitzador o recuperador.


OLI TÉRMIC. Hi ha dos tipus: mineral i sintètic, trobant-se diferents marques i models en el mercat, per treballar a diferents rangs de temperatures. Ja hem parlat extensament a l'article sobre Fluids transmissors de calor.

La principal característica de l’oli és que no canvia d’estat al treballar per sobre dels 100ºC a pressió absoluta, per la qual cosa la pressió del circuit que genera no és tan alta com la que generen altres fluids.

Aconsellem l’ús d’oli térmic en procesos en els que es necessiti calor indirecte i altes temperatures de treball (de 150 a 300ºC).

Al final de la vida útil de l’oli térmic, l’usuari ha de procedir al seu reciclatge, però d’això en parlarem en els propers números.
Llegir més!